Tuesday, 2 August 2011

Oreo Cheese with AI 9


"I do crying inside my heart.Readers.I need an answer.there's a lot of question.Lelaki memang buat otak aku pusing.Bhai"

Is this a coincidence?I need laughing gasses


Baju kebaya biru muda dipadan dengan tudung bawal warna coklat pekat.Tak eloklah kalau semua pun nak biru kan?Nanti ada yang ingat budak perempuan ni turun dari Planet Pluto.

Qalisha menilik wajah dicermin.Sengaja dibiarkan wajah tanpa solek.Sengaja mahu buang rasa jatuh hati pada Adam dengan buat muka begini.pastinya nanti Adam akan jauhkan diri dari dia, dan hati Qalisha masih milik diri itu sendiri.

Tepat 8.30 malam, pintu rumah diketuk.

'macam mana tahu, aku tak suka bunyi hon?Haish Adam ni.'

"Assalamualaikum Qalisha Ardini."

Dengan senyuman dan gaya ala-ala escort diraja, memang boleh buat semua perempuan kat dunia ni cair dengan Adam.

"Waalaikumussalam Encik Adam.Terima Kasih jadi driver terhormat hari ini"

"Well, I memang gentleman.Baru tahu ke?"

"Berat tak bakul tu, angkat sendiri?Encik Adam?"

"Tak.Bila ada seorang perempuan seperti Cik Qalisha yang jadi escort bawakan."

Serious.muka tanpa riak, tapi membalas cara ala nak jual gula melaka.Ini harmless flirt ke hape?

Dalam kereta, suasana masih sunyi.Adam-Qalisha masih diam bisu.Ibaratnya, kalau bunyi kentut volume yang paling low pun boleh dengar.eh Jijik sangatlah kentut!

"Awak nampak lain malam ni."

"Memanglah lain.muka tak letak apa-apa.Lain macam beruang banyak bulu kan?"

"Tak.macam bidadari turun dari pelangi."

"Malam-malam mana ada pelangi.Nak ayat pun, agak-agaklah pak encik."

"Serious ni.Cantik."

'Adam ni.suka buat aku blushing.Orang nak jauhkan diri dari dia, lagi dia dekat dengan hati ni.Adam, kau guna ubat guna-guna jenama apa haa'

Tak sedar yang warna baju mereka sama.Biru.Is it a coincidence?

"Qalisha, memang suka biru ya?"

"Kenapa?"

"Dari bag sandang haritu, diary, sampai baju, pun nak biru."

"Ada masalah kah? Menyusahkan Adam kalau Qalish minat biru?"

"Tak.sebab It's sweet on you."

'Qalisha.kau sengaja act macam cool.cuba nak jauhkan diri dari aku ke? Masalahnya, hati aku sekarang, pada kau.Manis.By hook or by crook, you will be my angel that have the same feeling like me,Qalisha Ardini.'

"Bila Adam datang sini semula?"

"Lepas ni, dah sibuk nak trial.Dah tak ada masa kut datang sini.Kenapa,rindu?"

"Mana ada."

"Cakap je lah rindu.Okay.Nanti Adam kasi nombor.Kalau rasa rindu, tulis Imissyou.For sure, tiga saat Adam balas."

"Gediknya.SPM pun tak habis.Ada hati nak kacau orang"

"It's a fact, right? Kita manusia.bukan robot.Ada perasaan kan?"

"Tahulah dia tu baru menang Robotik Antarabangsa."

"Mana tahu ni?Are you stalking me?"

"Kalau Karin asyik promote dia punya cousin memanjang, cerita itu-ini, mananya tak keluar semua cerita fasal  Inche' Adam ni haa."

Lima belas minit dalam kereta, acara sindir ala sarcastic cukup buat Qarl Adam dan Qalisha merah muka.Saling sindir-menyindir, tapi muka dua-dua nak merah dah kenapa?



Aily : Maaf lambat.*do make me smile again with your comment.*Cause I feel like want to cry.hikmahnya, lain kali jangan suka stalk wall orang.ya?

I busy macam hapa.
Thank you tau sebab baca.


2 comments:

Thank you, May Allah shower you with HIS blesses.